Шоколадови бисквити с изненада

Продукти:
275г брашно
75г какао
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
100г меко масло
230г захар
120мл прясно мляко
1 голямо яйце
1 ванилия
12 бонбона маршмелоу, разрязани напречно на 2
200г натурален шоколад

Приготвяне:
Фурната се загрява на 180С. Брашното, какаото, содата и солта се смесват в купа и се оставят настрана. Маслото е разбива заедно със захарта, до получаване на пухкава смес. Добавят се яйцето, млякото и ванилията и продължава да се разбива до хомогенизиране на сместа. Добавя се и брашняната смес и се разбърква, докато се получи гладко тесто. С помощта на лъжица за сладолед се оформят бисквитите и се поставят в тава, застлана с хартия за печене на разстояние 3-4см. Пекат се 12 минути. Изваждат се от фурната и в центъра на всяка бисквита се поставя по един бонбон маршмелоу, като внимателно се притиска.

Връщат се във фурната за още 2-3 минути, докато маршмелоуто започне да се топи. Изваждат се и се оставят да изстинат добре. През това време шоколадът се разтапя на водна баня. Върху всяка бисквита се излива по малко разтопен шоколад, така че да скрие маршмелоуто.

*Източник: Martha Stewart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>