Архив Закуски

Американски палачинки

Отдавна искам да изпробвам тези прочути палачинки, които виждам във всеки втори американски филм, най-вече заради красивия начин на поднасяне: с дребни плодове и полети с лъскав кленов сироп. Нямах големи очаквания към вкуса, но както и мъжът ми сподели, бяхме приятно изненадани. На вкус наподобяват сладки бухтички, но не са толкова мазни и тежки.

Виж повече

Яйца по бенедиктски- лек вариант

Намирам яйцата по бенедиктски за много подходящ брънч. Рецептата е създадена в нюйоркския ресторант „Delmonico’s“ в началото на 20-те години на миналия век. Тази, която публикувам, малко се отклонява от оригинала, в който се използва бекон и по-мазен сос- класическият Холандез. Но пък и в този си по-малко калоричен вид, яйцата по бенедиктски са също толкова вкусни и засищащи.

Виж повече

Английски козуначета (Hot cross buns)

Типични за английската кухня по Великден, тези Hot Cross Buns наподобяват много нашия козунак. Характерно е декоративното кръстче отгоре, разнообразните сушени плодове, с които се приготвят, както и канелата в тестото. По мое мнение се приготвят доста по-лесно от козунак: първо- не изискват толкова сериозно месене и второ- правят се индивидуални питчици, а не се „плете“.

Виж повече