Архив Торти и тарти

Торта с кафе и маскарпоне

Привет след дълго затишие! На милия ми блог се случи сериозна неприятност и затова вместо да публикувам нови рецепти, дълго се занимавах с възстановяването му. Вече бих казала, че е сравнително излекуван, липсват му тук-таме някои снимки, които постепенно ще добавя. Но успоредно с това ще публикувам и нови рецепти, тъй като събрах доста и ме сърбят ръцете да ги споделя с вас 🙂 Започвам с тази торта, която като вкусове доста се приближава до италианското тирамису: маскарпоне, кафе и яйца- е, тук обаче минават термична обработка 😉

Виж повече

Авокадо торта без печене

Първо да уточня, че по принцип никога не съм се вълнувала особено от здравословни или веган рецепти, но тази ми привлече вниманието в едно списание първо със свежия си цвят. А след като прочетох съставките, определено се реших да я приготвя. Заобичах авокадото в сладки комбинации, както и кокосовото масло покрай захранването на сина си. Препоръчвам я не само за веганите, но и на постещите 🙂

Виж повече

Лятна плодова торта

Ето я! Най-хубавата торта, която съм правила. За един месец я направих 5 пъти. Веско все ме моли да направя една само за него. И уж я правя, и уж предпочитам солено, но всеки път го ощетявам с 1-2 парчета. Така че горещо ви препоръчвам, докато още има пресни боровинки, малини, къпини и ягоди, направете си я на всяка цена и преяжте с нея 🙂

Виж повече

Торта с ягоди и маскарпоне

Ягоди и маскарпоне- любимата комбинация на шеф Манчев 🙂 Да си призная, след тази торта, макар и не по негова рецепта, комбинацията май ще стане любима и в нашето семейство. Изненадващо за мен беше, че въпреки наличието на маскарпоне и сметана в тортата, който я опита, я определи като „ммм, много лека“ и с охота си хапваше второ парче.

Виж повече

Бананова торта

Ето я и основата на голямата торта. Тъй като върху нея поставих топката, тук не е украсена в горната си част.
Блатът приготвих във форма на Wilton с вградена „ниша“ за пълнеж. Разбира се, може да се приготви и в обикновена кръгла форма за торта и да се разреже на две.

Виж повече

Торта топка с изненада

За рождения ден на Веско исках да направя нещо по-различно и изненадващо. В интернет попаднах на снимка на торта-топка, пълна с бонбонки и реших да я направя. Това беше интересна изненада, но не и торта като за рожден ден. Реших да направя още една торта, освен топката. В процеса на приготвяне установих, че размерите на двете торти са идеални, за да бъдат събрани в една. Така се получи вече достатъчно удовлетворителна торта. В тази публикация ще споделя как направих топката, а в следващата- и рецептата за „носещата“ торта.

Виж повече

Торта Гараш по Добрина Венкова

По принцип не си позволявам да публикувам рецепти, които съм научила от български блогъри. Все пак, написани са веднъж, няма защо да ги преписвам и повтарям. Единствено с тази торта ще направя изключение: по-вкусна вариация на Гараш не съм опитвала! Открих я в блога на Габи- „Las recettas de Gaby“.

Виж повече

Коледна звездна торта

Благодарение на ароматните карамфил, канела и индийско орехче, тази торта определено лъха на Коледа. Обичам да я приготвям по това време, когато едно тъъъничко парче от нея е достатъчен завършек на обилните празнични обеди и вечери.

Виж повече