Архив Чийзкейкове

Чийзкейк с маракуя

Любовта ми към маракуята датира от няколко години. Първо се влюбих в аромата ѝ, до който имах досег само чрез някои козметични продукти. Наумих си, че нещо, което ухае така, трябва да е и страшно вкусно. Очакванията ми се оправдаха напълно, след като успях да опитам и плода. Досега в България маракуя откривах много трудно, но от няколко седмици в Лидл продават прясна, а миналата седмица (Америаканско-Карибската) пуснаха дори и консервиран пулп от маракуя. Заредих добре домашния килер и вече два пъти приготвям този изключително лесен чийзкейк.

Виж повече

Кезекухен с ревен

Кезекухен се нарича немският чийзкейк, който мога да си хапвам седмици наред, без да ми писва. Приготвя се с немска извара- кварк (quark), която за мое най-голямо щастие вече се намира и в България. Кезекухенът има безброй вариации, а тази е с друг продукт, с който за пръв път се запознах именно в немската кухня- ревен. Пак за мое огромно щастие се среща вече и у нас. Сладкишът е леко кисел и много свеж: точно като за разцъфващата пролет…

Виж повече

Чийзкейк с бял шоколад и летни плодове

Точно сега пазарът изобилства от боровинки, малини и любимите ми ароматни августовски ягоди: все дребни красавици, с които мога да замезвам по цял ден, но и които мога да „опороча“ с бял шоколад, крем сирене и сметана… Така се получи този чийзкейк: приготвя се много бързо и лесно, а летните плодове го правят особено красив и апетитен. Имайте предвид, че ще ви трябва една нощ за охлаждане, за да стегне достатъчно и да може да се реже. Може да го приготвите и в стъклени чаши: така сервирането му ще е по-лесно.

Виж повече

Чийзкейк с бял шоколад

Дълго време се въздържах от реализирането на тази рецепта заради белия шоколад: очаквах да се получи много сладък и тежък чийзкейк. Голяма грешка. Изварата и портокаловата кора го правят достатъчно свеж и подходящ за лятото, а разбитият белтък внася лекота и въздушност в крема.

Виж повече

Черешов чийзкейк

След дълги и уморителни седмици, прекарани между учебниците и jumpseat- a; Варна, София и Бургас, чак сега намирам време да публикувам някои отдавна изпробвани, но така и несподелени рецепти… Този чийзкейк, от календара на GoodFood сервирах като лек десерт на градинското парти за рожденния ми ден…

Виж повече