Архив Чийзкейкове

Чийзкейк с бял шоколад и летни плодове

Точно сега пазарът изобилства от боровинки, малини и любимите ми ароматни августовски ягоди: все дребни красавици, с които мога да замезвам по цял ден, но и които мога да „опороча“ с бял шоколад, крем сирене и сметана… Така се получи този чийзкейк: приготвя се много бързо и лесно, а летните плодове го правят особено красив и апетитен. Имайте предвид, че ще ви трябва една нощ за охлаждане, за да стегне достатъчно и да може да се реже. Може да го приготвите и в стъклени чаши: така сервирането му ще е по-лесно.

Виж повече

Чийзкейк с бял шоколад

Дълго време се въздържах от реализирането на тази рецепта заради белия шоколад: очаквах да се получи много сладък и тежък чийзкейк. Голяма грешка. Изварата и портокаловата кора го правят достатъчно свеж и подходящ за лятото, а разбитият белтък внася лекота и въздушност в крема.

Виж повече

Черешов чийзкейк

След дълги и уморителни седмици, прекарани между учебниците и jumpseat- a; Варна, София и Бургас, чак сега намирам време да публикувам някои отдавна изпробвани, но така и несподелени рецепти… Този чийзкейк, от календара на GoodFood сервирах като лек десерт на градинското парти за рожденния ми ден…

Виж повече